Kobra och tester…

posted in: Okategoriserade | 0

Har just sett ett avsnitt i Kobra på SVT om tester (del 3 av 12 2013, ligger kvar på SVT Play fram till och med den 17 januari 2014)

http://www.svt.se/kobra

Kul att TV tar upp och problematiserar användandet av tester. Hela angreppssättet i programmet är dock att kritisera om huruvida tester ska användas eller ej. jag tycker det vore mer intressant att problematisera HUR vi använder de tester som finns att tillgå. Vid bedömning av personer för anställning och befordran finns det inga riktigt bra och säkra metoder, men tester har relativt hög validitet. Relativt jämfört med andra metoder. En fråga som därför hänger sig kvar i huvudet efter programmet är; om vi inte använder oss av tester, vad ska vi då använda oss av? och följdfrågan; varför är då dessa metoder bättre?

Leave a Reply